Eerste commerciële resultaten van VLAGMOLEN BV

Een opdracht voor extra promotie en de bestelling van een LAND MODEL vlagmolen

VLAGMOLEN BV heeft in de laatste week van augustus en de eerste week van september de eerste opdrachten ontvangen.

Extra promotie en adapterplaat voor BE Bedrijven

Het bedrijf BE Bedrijven bestelde 2 belangrijke upgrades voor de eerder gekochte dakmolen. Met een adapterplaat wordt de dakmolen geschikt gemaakt voor installatie met steiger buizen. Daardoor kan de dakmolen met langere steigerbuizen ook op de grond geplaatst worden. Wel zo handig voor een steigerbouw bedrijf.

Daarnaast heeft BE Bedrijven een nieuw type vleugel besteld, waarop de logo's van de bedrijven komen. Door deze combinatie kan BE Bedrijven de vlagmolen flexibel verplaatsen tussen het dak van een mobiele container of installatie op de grond.

BE Bedrijven heeft de dakmolen in 2021 bij BLOwN gekocht. Omdat de vlagmolen toen nog in ontwikkeling was, wordt de definitieve molen nu geleverd.

Een LAND MODEL vlagmolen voor Berko

Berko levert persluchtinstallaties voor elke branche. Van bouw-, metaal-, kunststof-, en foodindustrie tot meubelfabrieken, ziekenhuizen, chipindustrie en laboratoria aan toe. Niet alleen perslucht van 5 tot 320 bar in alle kwaliteitsklassen, maar ook ademlucht volgens de richtlijnen van de Farmacopee. Berko zoekt samenwerking met zijn klanten om een win-win te creëren.

Tijdens de ontwikkeling van de vlagmolen is regelmatig terugkoppeling ontvangen van dhr. Paul Kokke, adviseur bij Berko. Zwakke onderdelen zijn uit het ontwerp gehaald, en de mastconstructie is stabieler gemaakt. Uit opbrengstsimulaties bleek dat er relatief weinig wind staat in de omgeving van Wijchen. Er is daarom gekozen voor een maximale vleugeloppervlakte, en een standaard generator. De molen wordt verder voorzien van een camera-monitoring en data-analyse module met cloud koppeling. Daarmee kunnen de prestaties gevolgd worden.

Het bestelde LAND MODEL vlagmolen is nu nog de grootst mogelijke soort vlagmolen die aangeboden wordt. Door het bestellen van deze molen wil Berko dat VLAGMOLEN zich richt op grotere typen molens die daadwerkelijk bijdragen aan de energietransitie. Het land model heeft een doorsnede van 3 meter en is 6 meter hoog.

Door deze bestelling zullen VLAGMOLEN en BLOwN de ontwikkeling en introductie van grootschalige modellen versnellen. Voor deze levering worden nieuwe lagering technieken eerst op een 1:10 schaalmodel getest, en vervolgens wordt het land model op ware grootte gebouwd.

Hieronder een impressie van de molen. Klik op de afbeelding voor een animatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “Eerste commerciële resultaten van VLAGMOLEN BV”

  1. Hoi Maarten, wat zijn jullie mooi bezig! Ben zo benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen en hoe rendabel dit kan worden! Ik volgt jullie met interesse!! Leuk dat jullie met Berko samenwerken. Doe de groeten aan Tom!
    Groet,
    Gerda van den Beemt - Denissen

Offerte aanvragen of heeft u nog een vraag?

Neem contact op
Copyright © 2023 Vlagmolen I Ontwerp en realisatie:
Wigman Van Dijk, On- en Offline Creatief
crossmenu